Bericht versturen
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Het Verschil tussen LCD en OLED
Evenementen
Contacteer ons
86-755-21011746
Contact nu

Het Verschil tussen LCD en OLED

2023-04-10

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Het Verschil tussen LCD en OLED


Wanneer het komt over OLED versus LCD, weten zijn wij allen dat OLED-de vertoningsmodules LCD vertoningsmodules in termen van vertoningsprestaties overtreffen, maar dit waar? Apple en Samsung, bijvoorbeeld, Samsung gebruiken OLED-panelen in hun high-end smartphones. Apple, anderzijds, blijft het TFT LCD-scherm in bepaalde nieuwe serie aanwenden iPhones. In hun recentste T10-reeks mobiele telefoon, verliet de bekende smartphonemaker Xiaomi van China het vroegere AMOLED-scherm ten gunste van een LCD vertoningsmodule. Volgens hogere het product op de markt brengende manager van Xiaomi, is het LCD scherm van uitstekende kwaliteit veel superieur aan een OLED-vertoningspaneel van middelmatige kwaliteit. Zo, wat beter is: OLED of LCD? Ongeacht het machtsverschil tussen OLED en LCD, concentreren ons op de kleurenverschillen en de eigenschappen van OLED en LCD toont modules.

 

LCD de panelen gebruiken een backlight om hun pixel te verlichten, terwijl OLED-de pixel hun eigen licht produceren. U kon de pixel horen van OLED geëtiketteerd „zelf-emitterend,“ terwijl LCD technologie „.“ transmissive is De helderheid van een OLED-vertoning kan gecontroleerd pixel-door-pixel zijn. Dit niveau van handigheid is niet uitvoerbaar met LCD, maar er zijn bepaalde beperkingen aan deze techniek. LCD de vertoningen in goedkope TVs en het LCD-Scherm telefoons wenden „typisch randverlichting aan,“ waarin LEDs aan de kant van het paneel eerder dan achter het verblijft. Het licht van deze LEDs wordt verzonden door een matrijs en in onze ogen door de rode, groene, en blauwe pixel.

 

LCD de vertoningen kunnen helderder zijn dan OLED-vertoningen. Dat is significant in de TV-industrie, maar meer zo voor cellphones, die vaak buiten en in direct zonlicht worden gebruikt. De helderheid wordt algemeen gemeten in „neten,“ die over de helderheid van een kaars per vierkante meter is. De helderheid is essentieel voor het zien van inhoud in laag licht of zonneschijn, maar het is ook belangrijk terwijl het bekijken van hoge dynamisch bereikvideo. Dit is meer van toepassing op TVs, maar de telefoons hebben geloofwaardige videoprestaties, zo telt het ook in die markt. Groter het visuele effect, hoger de graad van helderheid.

 

De meest recente LCD panelen kunnen overweldigende natuurlijk-kijkt aanbieden kleuren. Nochtans, is het afhankelijk van de aangewende technologie. De kleuren in OLED zijn minder naar voren gebogen om te knallen en schittering, hoewel vroege OLED-TVs en de telefoons worstelden om realistische kleuren te handhaven. Het kleurenvolume is een gebied waar OLED te kort schiet. Namelijk kunnen de heldere situaties de bevoegdheid van een OLED-paneel zetten om kleurenverzadiging aan de test te handhaven.

Welke beter is? De persoonlijke voorkeur is fundamenteel dat alles van belang is. Zowel hebben OLED als LCD gebreken. Sommigen prijzen de de de verlichtingsnauwkeurigheid en capaciteit van OLED om duisternis te behandelen. Anderen keuren LCDs verhoogde helderheid en capaciteit goed om kleuren trillend te houden. Als u de ideale vertoning voor uw punten wilt ontdekken, kunt u ons contacteren:
anna@polcd.com

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China TFT LCD-Vertoning Leverancier. Copyright © 2022-2024 polcd.com . Alle rechten voorbehoudena.